SÖZCÜER "SOKAK DÜĞÜNLERİ SAAT 23.00'A KADAR YAPILABİLECEK"

AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer’in girişimleriyle bu karar esnetildi.

SÖZCÜER "SOKAK DÜĞÜNLERİ SAAT 23.00'A KADAR YAPILABİLECEK"

Manisa Valiliği'nin sokak düğünlerine getirdiği yasağın ardından, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer’in girişimleriyle bu karar esnetildi.

Manisa Valisi Enver Ünlü ile yapılan görüşmeler sonucunda, sokak düğünlerinin saat 23:00’a kadar yapılmasına izin verildi.

Kararla ilgili açıklama yapan AK Parti Akhisar İlçe Başkanı Sözcüer, “Bu esnek düzenlemenin şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.
Sokak düğünlerinin huzur ve düzen içerisinde gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.

Valiliğin daha önce aldığı yasak kararı, yerel halktan gelen tepkiler üzerine düğünlerin belirli saatlere kadar devam etmesine olanak tanıyacak şekilde yeniden düzenlendi.

Manisa Valiliği geçtiğimiz hafta ilçe kaymakamlıklara gönderdiği kararla kırsal kesimler hariç il sınırları içerisinde sokakta yapılan düğün, nişan, sünnet gibi toplu eğlence törenlerinin yasaklandığını duyurdu. Kararın vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler ve özellikle sokakların kapatılmasından kaynaklı ambulans ve itfaiye araçlarının olay yerine geçişini zorlaştırması üzerine alındığı duyuruldu.

Manisa Valiliği tarafından alınan yeni karar ile il sınırları içerisindeki kırsal bölgeler hariç sokakta yapılan düğünler, nişanlar, kına geceleri ve sünnet gibi toplu eğlence törenleri yasaklandı. Karar, şehir merkezindeki düğün ve törenleri kapsarken, kırsal mahallelerdeki organizasyonların yasak dışında bırakıldığı ifade edildi.

HABER: HAKAN DEMİR(İHA)


 





















hakan demir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER