SONKAYA "BU İŞÇİ KIYIMINA SESSİZ KALAMAYIZ"

Sonkaya, son günlerde Manisa Büyükşehir ve İlçe belediyelerinden çıkarılan işçi çıkarmalarına ve yer değiştirmelere tepki gösterdi.

SONKAYA "BU İŞÇİ KIYIMINA SESSİZ KALAMAYIZ"

Bölge siyasetinin önemli siyasetçilerinden olan Soma Ülkü Ocakları eski başkanı ve iş insanı Ensar Sonkaya, son günlerde Manisa Büyükşehir ve İlçe belediyelerinden çıkarılan işçi çıkarmalarına ve yer değiştirmelere tepki gösterdi.

Kurban Bayramı öncesine denk getirilen bu haksız uygulamanın vicdanları yaraladığını söyleyen Sonkaya; "Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığım dönemlerde şahsen kendim ve bütün Ülkü Ocakları Başkanlarının da yaptığına inandığım, samimi yalansız ve haklı insana sahip çıkmak adına vatan hainleri hariç siyasi görüşü her ne olursa olsun bütün insanlara el uzattık.

Son günlerde gördüğümüz şudur ki Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde ve ilçe belediyelerinde birçok Cumhur İttifakı mensubu kendi istekleriyle işlerini bırakması için, kadroları ile beraber farklı ilçelere gönderilmekteler. 

Şimdi Cumhur İttifakı kalkıp seçilmiş belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve partili insanların kamuda çalışan doktor hemşire öğretmen ve memur eşlerini Türkiye'nin çeşitli muhtelif yerlerine tayinlerini çıkartsa bu doğru bir şey mi olur? Elbette hayır.

Bu nasıl doğru olmayacak ise buradan çeşitli ilçelere gönderilen çalışan arkadaşların da burada bakmakla yükümlü oldukları eşleri, çocukları belki hasta anne babaları söz konusu olabilir. Bunlar dikkate alınmayarak yapılan her türlü davranış, doğru davranışlar değildir.

Çok büyük bir oy farkı ile kazanılan belediyelere belki de bu gönderilen arkadaşların birçoğunun ailesi oy atmış durumda, ama buradan anladığım kadarıyla hükümetin 3 yıl boyunca kamuda tasarruf kararı ile personel alınmaması ile alakalı almış olduğu kemer sıkma politikası sonrasında karşı bir hamle yapmak için kendi çevresine yakın insanları işe aldırabilmek için kadrolarının boşaltılması adına yapılmış olan bu hamle doğru bir hamle, doğru bir karar değildir.

Bunların arasında öyle arkadaşlar mevcut ki babası gazi olmuş yatalak annesine bakan asker kökenli arkadaşlar sürgüne gönderilmiştir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in gerekeni yapacağı ve konuyla yakinen ilgileneceği kanaatindeyim" dedi.

Sonkaya, önceki belediye başkanı döneminde de benzer konuların olduğu gerekçesiyle o zamanda aynı tepkiyi vermişti.

HABER-FOTOĞRAF: HAKAN DEMİR(İHA)





















Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2024, 08:20

hakan demir

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kırkağaçlı
Kırkağaçlı - 2 hafta Önce

2018 de manisa büyükşehir belediyesinde bir kalemde 1200-1300 kişi sorgusuz sualsiz işten çıkarılmıştı bir sebeb bile göstermediler o zaman nerdeydiniz sayın iş insanı o zaman niye tepki göstermediniz

Şerif Ali Şensazlı
Şerif Ali Şensazlı - 2 hafta Önce

Kendi partisine ait delege, yine kendi iktidarları döneminde Kırkağaç'tan sürüldü. O zaman neredeydi bu arkadaş?

Köylü
Köylü - 2 hafta Önce

Erzurumdan gel kirkagacta milliyetçilik yap gidin memleketimizde yapın

Smail
Smail - 2 hafta Önce

Yani diyosunuz ki;Her halükarda çaylar içilsin……

Harun
Harun - 2 hafta Önce

Bu insanlar bekleyip görecekler,,, daha neler olacak neler,,

SIRADAKİ HABER