OKUL GİRİŞ-ÇIKIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ

İlçemiz de Edip Bayat İlkokulu, Nezihe Koloğlu İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve 12 Eylül İlkokulu’nun giriş saatlerinde değişikliğe gidildi.

OKUL GİRİŞ-ÇIKIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) illere gönderilen genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatılarak, okullardaki ders saatleri planlanırken, gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi.

Mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.

Buna göre ilçemiz de Edip Bayat İlkokulu, Nezihe Koloğlu İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve 12 Eylül İlkokulu’nun giriş saatlerinde değişikliğe gidildi.
İkili eğitimin yapıldığı Edip Bayat ve Nezihe Koloğlu İlkokulların da giriş saati 13:50 olurken, 18:40 olan çıkış saati ise 17:50 olarak değiştirildi.

Cumhuriyet İlkokulunun giriş saati 13:20, çıkış saati 17:20 olurken, 12 Eylül İlkokulu ise 08.20 giriş, 13.05 çıkış saati olarak belirlendi.

HABER-FOTOĞRAF: HAKAN DEMİR(İHA)


 





















Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2024, 10:31

hakan demir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER