KIRKAĞAÇ’TA ROMAN DERNEĞİ RESMEN KURULDU

Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği resmen kuruldu.

KIRKAĞAÇ’TA ROMAN DERNEĞİ RESMEN KURULDU

Kırkağaç Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği resmen kuruldu.

Hacıhimmet Mahalle Muhtarı Ersin Şap öncülüğünde kurulan dernek ilçede bulunan yaklaşık 5 bin Roman vatandaşı temsil edecek.

Başkanlığını Ersin Şap’ın yaptığı derneğin Başkan Yardımcısı Ercüment Demirbaş olurken, yönetim kurulunda ise Bülent Şal(Sayman), Rüstem Demirbaş(Sayman Yardımcısı), İnan Karabaşak(Genel Sekreter), Hasan Şap(Sekreter Yardımcısı), Ogün Kırbaş(Disiplin Kurulu Üyesi), Yunus Şap(Disiplin Kurulu Üyesi), Ferhat Demirbaş(Disiplin Kurulu Üyesi) ve Tuncay Kırbaş(Disiplin Kurulu Üyesi) yer aldılar.

Kirkagac. Net’e konuşan Kırkağaç Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ersin Şap “Kırkağaç Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneğimizi resmen kurduk. Derneğimizin merkez binası Hacıhimmet Mahallesindedir. Dernek olarak bazı faaliyetlerimiz olacak. Cezaevlerinde yatan vatandaşlarımız var.

Bu vatandaşlarımızın hanımları ve çocukları görüş günlerinde maddi durumları iyi olmadığı için gidip babalarını, eşlerini göremiyorlar. Bu yüzden dernek olarak bir çalışma yaparak aramızda para toplayıp araç aldık. Aracımız Salı, Cuma ve Cumartesi günleri cezaevlerine giderek görüş günlerinde vatandaşlarımızı taşıyacak.

Yine düğün yapan arkadaşlarımıza dernek olarak yardımcı olacağız. Zor durumda olan maddi durumu kötü olan vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Uzun yıllar derneğimizi ayakta tutmaya çalışacağız inşallah. Derneğimiz ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay’da Kırkağaç Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

HABER-FOTOĞRAF: HAKAN DEMİR(İHA)

































Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2024, 08:39

hakan demir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER