KIRKAĞAÇ’TA MOTOSİKLET ve ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE DENETİMLER ARTIYOR

Motosiklet kazaların artması nedeniyle denetimler artırılıyor.

KIRKAĞAÇ’TA MOTOSİKLET ve ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE DENETİMLER ARTIYOR

Kırkağaç’ta yaz aylarının gelmesiyle motosiklet kazaların artması nedeniyle denetimler artırılıyor.

İlçenin birçok yerinde uygulama yapan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, denetimlerde kask, plaka, ışık, ters yön, hatalı park, uygunsuz hareket, yüksek ses ve alkollü araç kullanma kontrolleri yapıyor.

Özellikle motosiklet ve elektrikli bisikletler üzerinde yoğun denetim yapan trafik ekipleri, araç sürücülerinin 0,250 KW üzeri elektrikli bisikletlerde kullanma zorunluluğu olan ehliyet, plaka ve kask takma kurallarına uygun olup olmadığını denetliyorlar.
 
Polis ekipleri özellikle denetimlerde 0,250 KW üstü elektrikli bisiklet kullanan sürücülerin cezaya maruz kalmamaları için ehliyet, kask ve plaka kullanma zorunluluğu olduğunu anlatıyorlar.

Kendi can güvenlikleri için yaşı küçük çocukların araç kullanmamaları gerektiğini belirten polis ekipleri son bir ayda yaptıkları denetimlerde 50 araca plakasızlık cezası, 25 sürücüye ise ve araç sahibine ehliyet cezası uyguladı.

Denetimlerde ehliyetsiz araç kullanan sürücülere 12 bin 977 TL, araç sahibi farklı ise araç sahiplerine 12 bin 977 TL, plakasız araç kullananlara 10 bin 917 TL, ters yönde araç kullananlara 6 bin 439 TL ve kasksız araç kullananlara ise 690 TL cezai işlem uygulandı.

Denetimlerin artarak devam edeceği bildirilirken, özellikle uygulamaların motosikletlere ve elektrikli bisikletlere yapılacağının altı çizildi.

HABER-FOTOĞRAF: HAKAN DEMİR(İHA)




























hakan demir

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fikret saribenli
Fikret saribenli - 2 ay Önce

Elektrik li motorlar larda kural kaide yok ters yüz nasıl işine geliyorsa öyle kullanıyorlar birde gürültü kirliliği var susturucu olmayan motorlar toplatılmalı .

SIRADAKİ HABER