FİYATI 100 TL’YE ULAŞAN LİMON KIRKAĞAÇ ZİRAAT ODASINDA 40 TL’YE SATIŞA SUNULDU(ÖZEL HABER)

Kırkağaç Ziraat Odası, şeker ve kömürden sonra limona da el attı. Limon satışı büyük ilgi gördü.

FİYATI 100 TL’YE ULAŞAN LİMON KIRKAĞAÇ ZİRAAT ODASINDA 40 TL’YE SATIŞA SUNULDU(ÖZEL HABER)

Limonun pazar ve marketlerde 80-100 TL arası fiyatlarla satılması sonucu harekete geçen Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı , Hatay’dan limon getirterek 40 TL'ye satışa sundu.

Daha önce vatandaşların bulmakta sıkıntı çektiği şeker ve kömürü tedarik ederek uygun fiyatlarla satan Kırkağaç Ziraat Odası, şimdide pahalı limona karşı savaş açtı.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, yaptığı araştırmalar sonucu Hatay’ın Arsus ilçesi Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal ile temasa geçti.

Vatandaşların “Limon çok pahalı bize yardım et Başkan” diye Özarı’ya ulaşmaları sonucu, duyarlı başkan Hatay’dan getirttiği 250 kilo limonu 40 TL’den satışa sundu.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği limonlar fiyat ve kalitesiyle de yüzleri güldürdü.

Konuyla ilgili Kirkagac. Net’e özel bir açıklama yapan Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı “Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı olarak daha önce şeker kıtlığı oldu, kara borsa fiyatlar oldu bizde Türk Şeker ile görüşerek Kırkağaç’a şeker getirdik. Çiftçilerimize kömür tedariği yaptık. Bundan vatandaşlarımız da faydalandı. Biliyorsunuz son günlerde limondaki fiyat artışları gündemimizde. Fakat bu fiyat artışları maalesef üreticimize yansımıyor. Bizlerde Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı olarak Hatay’ın Arsus ilçesi Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal ile irtibata geçerek orada kilosu 4 TL’den satılan limonları çiftçimize destek olabilmek için 20 TL’ye satın aldık.

Kargo ile Kırkağaç’a getirttik ve 30 TL’ye mal ettik. Yüzde 30 kar ile bu limonlarımızı 40 TL'ye satıyoruz. Limon fiyatlarının pazarda, markette 90 TL’ye hatta 100 TL’ye çıktığı söyleniyor fiyatların. Böyle olunca bizde Hatay’ın Arsus ilçesi Ziraat Odası Başkanı Arsus Başkanı Bünyamin Nal ile görüştük. Fiyatların orada o kadar pahalı olmadığını öğrendik. Tüketicilerimize ve üreticilerimize destek olmak için limon tedarik ettik. 80-100 TL arası piyasada satılan limonları Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı olarak hem üyelerimize hem de çiftçilerimize 40 TL’den satışa sunduk. Bu satışı yapmamızdaki tek amaç çiftçilerimize artık sadece üretimi değil satmayı da öğrenmemiz gerektiğini anlatmak istedik.

Çiftçilerimiz olarak ürettiğimizi satmamız gerek. Kooperatifler, ya da Ziraat Odaları aracılığıyla satmamız çiftçiler olarak birleşmemiz gerek.
Demek ki istendiğinde bu limon Hatay’dan alınıp Kırkağaç’ta 40 TL’den satılabiliyormuş.
Kavun üreticilerinden limon üreticilerine destek olmuş oldu. Bunun için çok mutuyuz. Vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdiler.
Tüm vatandaşlarımızını ucuz ve kaliteli limon almak için odamıza bekliyoruz” dedi.

Ünal Kıykaç isimli vatandaş ise Kırkağaç Ziraat Odasına bu uygulaması için teşekkür etti.

İşte Kirkagac. Net farkıyla haberin video görüntüleri.

ÖZEL HABER-FOTOĞRAF-KAMERA HAKAN DEMİR(İHA)































Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2024, 00:43

hakan demir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER