Dt. BAYRAMOĞLU’NDAN “DİŞ SAĞLIĞI” İLE ÖNEMLİ BİLGİLERV(VİDEO)

Dt. Bayramoğlu, Kırkağaçlıları Diş Fırçası, Diş Macunu ve Fırçalama teknikleri konusunda bilgilendirdi.

Dt. BAYRAMOĞLU’NDAN “DİŞ SAĞLIĞI” İLE ÖNEMLİ BİLGİLERV(VİDEO)

İlçemiz diş hekimlerinden Dt. Murat Bayramoğlu diş sağlığı hakkında önemli bilgiler verdi.

Kirkagac. Net kameralarına konuyla ilgili bir açıklama yapan Dt. Bayramoğlu, Kırkağaçlıları Diş Fırçası, Diş Macunu ve Fırçalama teknikleri konusunda bilgilendirdi.

Bayramoğlu “Otuz yıllık meslek hayatımda en çok karşılaştığım sorulardan birisi diş macunu ve diş fırçası konularında “En iyi marka hangisidir?” sorusudur. 
Oysa ki diş fırçalama konusunda asıl önemli olan konu, fırçalama işleminin yani süpürme hareketinin kendisidir. Diş plağının uzaklaştırılması için ihtiyacımız olan şey fırça kıllarının diş yüzeylerinin tamamına temas etmesi ve mekanik olarak fırçalama işleminin yapılmasıdır. Günde en az 2 kez ve en az 2 dakika sürecek şekilde.

Bu 2 kez fırçalamanın biri yatmadan önce diğeri de sabah kalkınca olmalıdır. Yemekten hemen sonra diş fırçalamak, ağız içi ortamı asidik olduğu için, fırçalama sırasında minenin zarar görmesine yol açacağından doğru değildir. En az 1 saat geçmesi beklenmelidir. Dişlerimi fırçalıyorum diyebilmeniz için bu sayı ve süre kuralına mutlaka uymanız gereklidir. Aksi halde diş ve diş eti problemleriyle karşılaşmanız kaçınılmazdır.

Fırçalama işlemi; dairesel hareketlerle, diş etinden dişe doğru yapılacak süpürme hareketleriyle gerçekleştirilmelidir. Bu üst çenede yukarıdan aşağıya, alt çenede aşağıdan yukarıya şeklinde olmalıdır. Genel bir kural olarak kırmızıdan beyaza doğru diyebiliriz. Diş yüzeylerinin fırça kıllarıyla 4-5 kez mekanik olarak teması sağlanmalıdır.Bu işlem layıkıyla yapıldığında zaten 2 dakikadan önce bitmesi mümkün değildir.

Fırçalama işleminden maksimum verim alabilmek için diş fırçasında bulunması gereken özellikler şunlardır. 1) Fırçanın sapı düz olmalıdır. Herhangi bir bölgesinde bir eğim, bir açı olmamalıdır. 2)Fırça kılları büyüklükleri eşit demetler şeklinde, aynı malzemeden ve eşit boyda olmalıdır. 3)Fırça kıllarının uçları incelerek sonlanmalıdır. Bu özellik ara  yüzlere girmesini ve daha iyi bir fırçalamayı sağlar.

Diş macunu seçiminde ise rahatsızlığınıza göre (hassasiyet, kanama, koku vs.) hekiminizin önereceği bir macunu kullanmanız doğru olacaktır. Ama rutin fırçalamalarda; aroması, mentolü size hoş gelen macunları her tüp bitiminde farklı bir macunu seçerek değiştirerek kullanmanız doğru olacaktır.
Tüm bunlara dikkat etmenize rağmen oluşabilecek rahatsızlıkların erken teşhis ve tedavisi için 8-10 ayda bir diş hekiminize rutin muayene için uğramanızda yarar vardır. 
Umarım sizlere katkı sunan bir yazı olmuştur. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim" dedi.


İşte Kirkagac. Net farkıyla haberin video görüntüleri.

HABER-FOTOĞRAF-KAMERA: HAKAN DEMİR(İHA)








 





















Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2024, 18:53

hakan demir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER