KIRKAĞAÇ HABER

TARIM SİGORTALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GELENBE’DE YAPILDI

GÜNCEL

Tarım sigortaları bilgilendirme toplantısı Kırkağaç’ın Gelenbe Mahallesin de yapıldı.

TARIM SİGORTALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GELENBE’DE YAPILDI

Tarım sigortaları bilgilendirme toplantısı Kırkağaç’ın Gelenbe Mahallesin de yapıldı. 
Manisa Tarım Bölge Koordinatörü Fahri Yıldırım, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi Halil Benlier ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Melikşah Taşkın ile çiftçiler katıldı.

Toplantıda Bitkisel Ürün Sigortaları, Sera Sigortası, Büyükbaş-Küçükbaş-Kümes Hayvanları Hayat Sigortaları, Su Ürünleri Hayat Sigortaları ve Arıcılık (arılı kovan) Sigortası konu başlıkları altında bilgiler verilerek Kırkağaçlı çiftçilere tarım sigortalarının önemi anlatıldı.

Konu ile ilgili Kirkagac.NET’e bir açıklama yapan Kırkağaç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Melikşah Taşkın “Ülkemizin tamamında olduğu gibi bölgemizde de tarımsal üretim doğal afetlere ve iklimsel risklere fazla oranda maruz kalmaktadır. Bu açıdan bakıldığında, tarımın insanlığın beslenmesindeki fonksiyonunu etkili bir şekilde yerine getirmesi tarımsal üretimi tehdit eden risklerin yönetimiyle doğrudan ilişkilidir.

Bu nedenle, Ülkemizde tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla bir sigorta mekanizmasının devreye sokulması düşünülmüş ve bu amaçla 14/06/2005 tarihli 5363 Sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" çıkarılmıştır. Tarımsal üretimin sürdürülmesini etkileyen nedenlerin başında, çiftçilerin doğal afetler yüzünden yaşadıkları, gelir kayıpları gelmektedir.  Çiftçilerin gelir kayıplarını en aza indirmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (2) Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (2) Türkiye Sigorta Birliği (1) Türkiye Ziraat Odaları Birliği (1) ve İşletici Şirket(1) ten oluşan toplamda 7 üyeden meydana gelen Tarım Sigortaları Havuzu kurulmuştur. 

2014 yılı itibariyle bitkisel ürünlerini, seralarını, büyük ve küçükbaş hayvanlarını, kümes hayvanlarını, su ürünlerini ve arılı kovanlarını sigortalayan üreticilerin ödemesi gereken sigorta priminin %50’si (don teminatında 2/3’ü), Devlet tarafından karşılıksız destek olarak karşılanmaktadır. Çiftçilerimizin bu fırsattan faydalanabilmesi için gerekli şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir. Üreticilerin sigorta yaptırabilmeleri ve Devletin prim desteğinden yararlanabilmeleri için; 

- Bitkisel ürünleri için, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS’ye), 
- Büyükbaş, Küçükbaş ve Kümes Hayvanları için, Veteriner Bilgi Sistemi’ne (TÜRKVET’e), 
- Sera için, Örtü Altı Kayıt Sistemi’ne (ÖKS’ye), 
- Kümes Hayvanları için, Veteriner Bilgi Sistemi’ne (TÜRKVET’e), 
- Su ürünleri için, Su Ürünleri Kayıt Sistemi’ne (SKS’ye) ve 
- Arıcılık için, Arıcılık Kayıt Sistemi’ne (AKS’ye)
kayıt yaptırmaları ve bu kayıtlarını, her yıl güncellemeleri hususunda çiftçilerimize bazı hatırlatmalarda bulunduk” dedi.

HABER: HAKAN DEMİR(İHA)






Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.